Huis verhuren Amsterdam?

Wij hebben jarenlange ervaring met het verhuren van woningen in Amsterdam.

Woont u in Amsterdam, maar gaat u tijdelijk naar het buitenland voor uw baan? Laat uw huis verhuren in Amsterdam. Wilt u proef-samenwonen, maar wilt u uw eigen huis of appartement (nog) niet kwijt? Of moet u voor uw studie ergens anders heen, maar keert u binnen een half jaar weer terug? Het zijn allerlei situaties waarbij het raadzaam is om uw huis in Amsterdam te verhuren, en zo moeilijk is dat niet!

Uw huis verhuren in Amsterdam

Wilt u meer weten over tijdelijk verhuur in Amsterdam?
Wij geven u in dit artikel meer informatie over: de wet- en regelgeving, de inboedelverzekering, de belastingen, de hypotheekrenteaftrek en het huurcontract omtrent tijdelijk verhuur.

Voordelen van particulier huis verhuren

• U ontvangt maandelijks inkomsten van de huur;
• Een bewoond huis (dat onderhouden is) verkoopt makkelijker dan een huis dat lang leeg staat;
• Belastingen en heffingen zijn voor de huurder;
• U heeft een huisbewaarder die uw woning voorziet van sociale controle;
• Er is minder haast bij wanneer u de woning wilt verkopen.

Huis verhuren in Amsterdam, mag dat?

Mag u zomaar uw huis verhuren? Goed nieuws! Het is legaal om uw huis te verhuren. Dit staat juridisch vastgelegd in de Leegstandswet en de huisbewaring. De Leegstandswet staat toe dat u tijdelijk uw woning mag verhuren, zodat verpaupering wegens leegstand wordt voorkomen. Met huisbewaring laat u iemand anders in uw woning wonen voor maximaal 2 jaar. In dit geval is die ander (de huurder) de huisbewaarder.

Deze oplossing biedt perspectief. U kunt legaal uw woning verhuren, terwijl er geen huurrecht bij komt kijken. U profiteert maandelijks van de huurkosten, zodat de hypotheekkosten of de huurkosten deels gedekt kunnen worden. Met het verhuren van uw woning, ontvangt u gemiddeld € 1600,- op maandelijkse basis. Een prettige bijkomstigheid om de verdere kosten een beetje te dekken.

Wanneer mag u als particulier verhuren?

U kunt niet zomaar uw huis verhuren in Amsterdam. U kunt uw huis verhuren onder één van de volgende voorwaarden:

• Wanneer u tijdelijk werkt of studeert buiten Amsterdam;
• Wanneer u langdurig opgenomen moet worden voor medische redenen;
• Indien u een lange vakantie heeft ingepland;
• Bij proef-samenwonen, welke maximaal 1 jaar is toegestaan.

U kunt dus particulier verhuren via de Leegstandswet, via huisbewaring of via proef-samenwonen. Om via de Leegstandswet uw woning te verhuren, moet u een koopwoning hebben. Heeft u een huurhuis, dan kunt u alleen particulier verhuren via huisbewaring of proef-samenwonen. Ook met een koopwoning kunt u kiezen voor deze laatste twee opties.

Wanneer u uw huis wilt verhuren dan moet u dat bij de gemeente aangeven en dient u toestemming te vragen aan uw hypotheekverstrekker. Gaat u uw huurhuis ‘onderverhuren’, dan heeft u toestemming van de huiseigenaar nodig. Heeft u geen toestemming, dan is het huurcontract niet rechtsgeldig.

Wat als iemand schade toebrengt in uw woning?

Het kan zijn dat de huurder schade toebrengt aan uw meubels, het servies of de wanden. Het is niet voor het eerst dat dit zou gebeuren. Daarom doet u er verstandig aan om vooraf uw verzekering te controleren. In de voorwaarden van de inboedelverzekeraar maakt uw verzekeraar duidelijk in welke gevallen uw inventaris en spullen gedekt zijn. De gevallen waarin u geld krijgt uitgekeerd wordt de inboedelverzekering dekking genoemd. Probeer de risico’s maximaal te beperken en laat de huurder een eigen inboedelverzekering afsluiten.

Hoe zit het met de Belastingdienst bij tijdelijk verhuur van uw woning?

Verhuurt u uw eigen woning, dan moet u goed bij de Belastingdienst doorgeven over welke periode dat gaat. In deze periode moet u de volgende informatie verstrekken: het eigenwoningforfait, de aftrekbare rente en kosten voor financiering en de eventuele betalingen. De ontvangen huur moet u dus doorgeven. Dit staat bekend onder de term ‘inkomsten uit tijdelijk verhuur’. U moet in totaal 30 procent van uw huur afdragen aan de Belastingdienst.

Tevens is het goed om te weten dat u geen recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Verhuurt u uw huis langer dan 5 jaar? Dan heeft u helemaal geen recht meer op de renteaftrek.

Het huurcontract bij tijdelijke verhuur

Bent u overtuigd en wilt u uw woning tijdelijk verhuren in Amsterdam? Dan moet u bij het vastleggen van een contract zorgen dat deze waterdicht is en er geen misverstand over kan ontstaan. Vaak doet u er in dit soort gevallen er verstandig aan om een jurist in te schakelen.

U kunt twee soorten contracten afsluiten voor het tijdelijke verhuren van uw woning. Sinds 1 juli 2016 kunt u een contract afsluiten voor een bepaalde tijd voor maximaal 2 jaar voor zelfstandige woningen, maar u kunt ook een contract afsluiten voor een bepaalde tijd voor maximaal 5 jaar voor onzelfstandige woningen.

In een huurcontract moeten verschillende onderdelen belicht worden. Er moet duidelijk vermeld zijn wie de huurder en verhuurder zijn, wat de huurprijs is, om welke woning het gaat en welke ruimtes in de woning verhuurd worden. Daarnaast dient u de hoogte van de borg op papier te hebben staan, inclusief belangrijke data, zoals de ingang van het contract, de betalingen en wanneer de huur verhoogd wordt. Ook is het goed om de huisregels op te nemen in het contract. Het gehele contract moet zowel door de huurder als de verhuurder ondertekend worden.

Verhuurder gezocht voor tijdelijke verhuur van uw woning in Amsterdam?

Wilt u tijdelijk uw woning verhuren in Amsterdam, maar weet u niet zo goed waar u allemaal rekening mee moet houden? Wij komen u graag vrijblijvend informeren betreffende de verhuur van uw huis.

Van u horen we graag wat uw wensen zijn, dan gaan wij actief op zoek naar huurders. Wanneer we geschikte kandidaat huurders hebben gevonden, zorgen we ervoor dat de bezichtigingen worden ingepland. Is de huurder blij en bent u blij? Dan verwerken we alle afspraken in een huurcontract. Nadat deze is getekend door beide partijen, kunt u met een gerust hart van uw huis weg.

  • Contactgegevens

  • Woning informatie

  • MM slash DD slash JJJJ

Alle voordelen

Geen leegstand
Hoogste rendement
Gescreende huurder
20 jaar ervaring
No cure, no pay
Volledig beheer mogelijk
Deskundig en professioneel

Huis verhuren in Amsterdam
Huis verhuren in Abcoude
Huis verhuren in Amstelveen
Huis verhuren in Ouderkerk a/d Amstel
Verhuurmakelaar

Bel mij terug

woning verhuren expats shell
woning verhuren siemens expat
woning verhuren bp expat
woning verhuren expat unilever
huis verhuren | woning verhuren
woning verhuren
huis verhuren | woning verhuren
huis verhuren | woning verhuren
Call Now Button