Huis verhuren Haarlem

De woningmarkt doet het goed, zeker in de buurt van grootsteden zoals Amsterdam. Niet alleen swingen de woningprijzen in Amsterdam de pannen uit, bovendien breidt het zich ook als een vlek uit tot de omliggende regio’s. Dat heeft geresulteerd in een erg aantrekkelijke verhuurmarkt in Haarlem. Wij doen een en ander uit de doeken.

De verhuurmarkt in Haarlem

Zoals eerder aangehaald is de verhuurmarkt in Haarlem sterk vormgegeven door jonge gezinnen die zich buiten het centrum van het al te dure Amsterdam wensen te vestigen. De vlotte treinconnectie met het centrum van Amsterdam en de aanwezigheid van de A200 spelen hierin natuurlijk een erg belangrijke rol. Haarlem is op die manier, maar ook mede door de nabijheid van het Noordzeekanaal, een erg interessante trekpleister geworden voor jonge gezinnen en expats.

Dat merken we ook indien we de verhuurmarkt van Haarlem onder de loep nemen. Met een gemiddelde huurinkomst van € 1.500, p.m* zit u er echt wel gebeiteld voor. Dat is trouwens ook niet eens zo onlogisch, aangezien het gemiddelde inkomen er, onder andere door de grote toeloop van gespecialiseerde expats, een stuk boven het nationaal gemiddelde ligt. Uw woning verhuren brengt in Haarlem duidelijk heel wat centen op.

Voor- en nadelen aan huis verhuren Haarlem

Alhoewel uw woning verhuren heel wat voordelen met zich mee kan brengen, zeker in Haarlem, zit de huurwetgeving niet altijd mee. In een mondiale wereld merken we steeds vaker dat sommigen ervoor kiezen om hun woning enkel tijdelijk te verhuren, bijvoorbeeld omdat ze zelf een tijdje in het buitenland moeten werken. De klassieke huurwetgeving, die de huurder toch wel een fikse huurbescherming biedt, is vaak geen oplossing.

Een oplossing vinden we wel bij de wettelijke regels omtrent de huisbewaring, de leegstandswet en eventueel ook het (proef)samenwonen. Vooral in het geval van expat verhuur kan dit een erg interessante oplossing zijn. Op die manier kan u uw woning verhuren zonder huurbescherming en kan u, bij terugkeer in Nederland, gewoon opnieuw de eigen woning betrekken.

Snel huis verhuren Haarlem

Natuurlijk is dat wel een erg specifieke wetgeving en moet er aan heel wat regels voldaan zijn. Mogelijks ziet u dan ook door de bomen het bos niet meer. Ook het in contact komen met geschikte expats, in het kader van expat verhuur, blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn. Ons netwerk en expertise kan gelukkig doeltreffende oplossingen bieden.Wanneer u zelf uw woning zal verhuren, dan zal u soms merken dat de reacties uitblijven. Bovendien kunnen de kosten sterk oplopen wanneer u beslist te adverteren op allerhande immobiliënwebsites. Een betere oplossing vinden we bij de verhuurmakelaar. De verhuurmakelaar werkt snel en vakkundig en kan teren op een uitgebreid netwerk aan potentiële huurders. De gemiddelde afhandeltijd van een verhuurdossier in Haarlem? Ongeveer 1,5 weken – heerlijk snel en ook erg doeltreffend.

Huis verhuren Haarlem tijdens zoektocht naar koper

Door de grote toevoer aan expats die voortdurend op zoek zijn naar een huis die ze tijdelijk kunnen betrekken, biedt de Haarlemse woningmarkt heel wat perspectieven. Wanneer u bijvoorbeeld beslist om uw woning te verkopen, kan het toch wel even duren vooraleer u een geschikte koper vinden kan. Die tussentijd kan u handig gebruiken om uw woning aan expats en multinationals te verhuren. Door het tijdelijk karakter van de verhuur kan overeengekomen worden dat de huurder op het einde van de huurtermijn de woonst gewoon verlaten moet. Net zo handig voor de nieuwe koper die uiteraard ook zelf de woning wil betrekken.

Veilig huis verhuren Haarlem

Wij kiezen er steeds voor om ultieme veiligheid in te bouwen in al onze huurdossiers. Zo gaan wij bijvoorbeeld steeds over tot een grondige screening van alle aangereikte kandidaat-huurders. Die screening omvat bijvoorbeeld het nagaan van de identiteit, het huurgedrag op basis van de Huurcheck Nederland en ook het inkomen van de kandidaat: zo bent u altijd zeker van de voldoende inkomsten van uw huurder.

Uiteraard gaan wij ook een stuk verder dan dat. Zo stellen wij voor u alle juridische stukken op, zo bent u altijd zeker van het wettelijk karakter en het uitsluiten van de huurbescherming. En om de staat van uw woonst te garanderen, gebruiken we erg uitbundige inspectierapporten bij het in- en uitchecken.

Samengevat: huis verhuren Haarlem, interessant?

Samengevat kunnen we stellen dat de huurmarkt in Haarlem heel wat positieve perspectieven te bieden heeft, ook wanneer we niet willen verhuren onder het stelsel van huurbescherming. De grote toevoer aan expats creëert een gunstige huurmarkt, waarbij een unieke samenwerking kan aangegaan worden met grote multinationals die voortdurend op zoek zijn naar tijdelijke woningen voor hun buitenlands personeel. Anderzijds vergt dat wel heel wat juridische en praktische kennis en is het natuurlijk belangrijk dat uw woning geen schade oploopt. Om die reden staan wij u, als verhuurmakelaar, graag bij in zowel de zoektocht als de volledige afhandeling van het verhuurdossier. Veilig, snel en doeltreffend – dat zijn wij.

Woning verhuren

  • Contactgegevens

  • Woning informatie

  • MM slash DD slash JJJJ

Alle voordelen

Geen leegstand
Hoogste rendement
Gescreende huurder
20 jaar ervaring
No cure, no pay
Volledig beheer mogelijk
Deskundig en professioneel

Huis verhuren in Amsterdam
Huis verhuren in Abcoude
Huis verhuren in Amstelveen
Huis verhuren in Ouderkerk a/d Amstel
Verhuurmakelaar

Bel mij terug

woning verhuren expats shell
woning verhuren siemens expat
woning verhuren bp expat
woning verhuren expat unilever
huis verhuren | woning verhuren
woning verhuren
huis verhuren | woning verhuren
huis verhuren | woning verhuren
Call Now Button